adres

Keulenaar 6D, 3961 NM, Wijk bij Duurstede

telefoon

+31 (0) 343 764129

e-mail

info@volt4u.nl

Sportcentrum Helsdingen

Posted by Persbericht "Gemeente Vianen" on 21 September 2015

Zonnepanelen op dak Sportcentrum Helsdingen

Op het dak van Sportcentrum Helsdingen zijn maandagochtend 76 zonnepanelen onthuld door wethouders Frank Meurs en Marcel Verweij. Door de zonnepanelen wordt ongeveer 20.000 kWH aan duurzame energie opgewekt, genoeg stroom voor vijf tot zes huishoudens. De zonnepanelen zijn met behulp van de SDE-subsidie (subsidie vanuit het Rijk) geplaatst door Volt4U in samenwerking met Greenspread. De zonnepanelen liggen naast de al aanwezige zonneboilers, waarmee door zonne-energie water wordt verwarmd.

 

Het streven naar duurzaamheid is de laatste jaren sterk in opmars, zowel in het politieke als het maatschappelijke speelveld. Ook de gemeente Vianen zet zich in voor het behalen van doelstellingen uit het energieakkoord: 14% duurzame energie in 2020. Om het water, het groen en de historie voor de komende generaties te behouden, is het namelijk belangrijk om bewust en duurzaam met onze leefomgeving om te gaan.

 

Verduurzamen van het gemeentelijke vastgoed

In de Visie Duurzaamheid Vianen 2016-2021 (die later dit jaar aan de raad ter besluitvorming wordt voorgelegd), speelt energieverbruik en de voorbeeldrol van de gemeente een belangrijke rol. Frank Meurs, wethouder Duurzaamheid: “In het verleden zijn er al zonnepanelen op de Stadswerf en het Stadhuis gelegd, wat heeft geleid tot een duurzamer gemeentelijk energieverbruik en een lagere energierekening voor de gemeente. Met de zonnepanelen op het Sportcentrum wekken we een kleine 20.000 kWh op, genoeg stroom voor vijf tot zes huishoudens. Hiermee verduurzamen we ons vastgoed verder en dragen wij bij aan de doelstellingen vanuit het energieakkoord en een duurzamer Vianen”.

 

Persfoto Zonnepanelen Sportcentrum wethouders Meurs en Verweij 2