subsidie zonnepanelen

Subsidie bij zonnepanelen

subsidie zonnepanelen

Voor het aanschaffen van zonnepanelen zijn er een aantal subsidies die op uw situatie van toepassing zouden kunnen zijn.

Particuliere subsidie

Het is nog steeds mogelijk om de BTW over de aanschaf van zonnepanelen terug te vorderen, zelfs als u deze particulier aanschaft! Volt4U kan u helpen bij het terugvragen van de BTW. Sowieso blijft het natuurlijk slim om uw eigen stroom op te wekken, terugverdientijden zijn alleen maar korter geworden sinds dezelfde periode vorig jaar. Dus waar wacht u nog op…Zet de zon in!

 

Bedrijfsmatige subsidie

Zakelijk zijn er 3 regelingen waar u mogelijk gebruik van mag maken:

  1. EnergieInvesteringsAftrek (EIA). U mag 54% van de investering in zonnepanelen aftrekken van uw winst. Volt4U kan voor u deze subsidie aanvragen.
  2. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Dit is de reguliere investeringsaftrek, vraag bij uw boekhouder wat het voordeel voor u is. Over het algemeen kunt u ongeveer 28% van uw investering aftrekken van uw winst via deze regeling.
  3. Subsidie Duurzame Energie (SDE+). Dit is alleen voor aansluitingen van 3x100 Ampère en meer. Een SDE+ subsidie garandeert een bepaalde (hoge) prijs voor uw stroom waardoor zakelijke projecten gemakkelijk rendabel worden.